Организират пролетно почистване на плажа в село Крапец

Всеки желаещ може да се включи в голямото пролетно почистване на плажа и дюните от с. Крапец на север

Организират пролетно почистване на плажа в село Крапец

Поканата отправят от Община Шабла, Зеления образователен център, Сдружението за опазване на дивата природа и Агенцията за бавни пътувания „Хиляда Пътешествия“. Почистването ще се проведе на 13 април, събота, от 9.30 часа. То ще започне от морския бряг пред гората на с. Крапец и ще продължи на север между Дуранкулашкото езеро и морето - до мястото, което беше почистено при първата част от тази инициатива.



Присъстващите доброволци трябва да бъдат добре облечени и с подходящи работни ръкавици. От Община Шабла ще осигурят чували за смет и извозване на събраните отпадъци.

Припомняме, че по време на първата част на инициативата беше почистена над 2,5 км. от плажната ивица, от къмпинг „Космос“ на юг, между морето и Дуранкулашкото езеро. Събраните и извозени чували с опадъци бяха общо 53.

Дуранкулашкото езеро с прилежащия плаж, дюни, морска акватория и земеделски земи са част от мрежата „Натура 2000“ и много важен район за опазване на биологичното разнообразие. През зимата морето изхвърля много пластмасови и други отпадъци, които го замърсяват. Нека заедно да се погрижим за чистотата на красивото ни крайбрежие, призовават от Община Шабла.