Надеждите угасват след поредната издънка

„Добруджа“ – „Лудогорец II“ – 1:3 /0:0/

Надеждите угасват след поредната издънка

Футболният отбор на „Добруджа“ се насочи стремглаво към аматьорската „В“ група след поредната домакинска издънка през втория дял на шампионата. Този път добричлии бяха изненадани с 1:3 през близо 1100 зрители на стадион „Дружба“ от „Лудогорец II“, който също е намесен в борбата за оцеляване във Втора лига. Голобрадите момчета от Разград нанесоха решителните си удари през второто полувреме и разстроиха тотално играта на „жълто-зелените“.



Независимо че през първата част домакините бяха по-активният тим на терена и действията се развиваха главно пред съперниковата врата, до гол така и не се стигна. След почивката добруджанци тръгнаха по-смело в атака и резултатът не закъсня. В 54-ата мин. се Кристиян Петков шутира от 20-ина метра към съперниковата врата, Дамян Дамянов не успя да избие добре топката, която отиде към Петър Тончев, който необезпокояван опъна мрежата зад вратаря за 1:0. Радостта на домакините трая до 72-ата мин., в която Иван Йорданов се освободи технично от двама бранители в зелено и стреля фронтално към вратата с левия крак. Коженото кълбо рикошира в крак на добруджански защитник и се носочи към горния десен ъгъл на безпомощния Стефано Кунчев за 1:1.

Десетина минути по-късно късметът покри добричлии, след като топката се разходи по голлинията, а в последния момент Кристиян Пешков и Николай Минков успяха с общи усилия да я изритат над вратата. Младите състезатели от Разград вкараха втори гол в 89-ата мин., а негов автор стана Димитър Митков. Пробив на Перейра завърши с шут към Кунчев, който изби слабо встрани и дотичалият Митков покачи. В даденото 5-минутно продължение Иван Йорданов сложи точка на спора с много красиво изпълнение. Полузащитникът опита удар от 30 метра с левия крак и заби топката под гредата на добричката врата за крайното 1:3.