Добрич да стане Толбухин настоява Инициативен комитет

Да бъде върнато предното име на града ни Толбухин настояват от Инициативния комитет „За гражданите”.

Добрич да стане Толбухин настоява Инициативен комитет

Това съобщи за Добрич Онлайн председателят му Петър Николов.



Причината за исканата промяна са все по-често възникващи проблеми, с които се сблъскват превозваческите фирми в чужбина.

"Шофьорите на тежкотоварни автомобили, които развиват дейност извън страната, се налага при проверки на границите да дават обяснения защо в документите фигурира името Добрич, а на регистрационните табели е изписано ТХ", обясни Николов, който е собственик на превозваческа фирма.  

"По този начин шофьорите губят време на границите. След това фирмите трябва да платят обезщетение, за да компенсират закъснението на стоката, която отсрещната страна чака да получи“, коментира Петър Николов.

От Инициативния комитет са категорични, че освен загуба на време, това е и загуба на големи средства, които задължително се заплащат при наложените санкции.

Искането за връщането на предното име на града ни е подкрепено и от много добричлии, посочи Николов. Те споделяли, че също се сблъсквали с проблема – както при служебни пътувания, така и при екскурзии и почивки зад граница. За целта от Инициативния комитет "За гражданите" от два дни са пуснали подписка, с която се настоява за допитване чрез свикване на референдум.

Подписката може да бъде подкрепена на две места в Добрич – пред Народното читалище "Йордан Йовков – 1870 година" и пред Драматичния театър "Йордан Йовков". От Инициативния комитет призовават за по-голяма активност от страна на добричлии.

Екипът на Добрич Онлайн ви честити 1 април! Нито едно от написаните изречения не се допира до реалността. Всичко е плод на въображението ни, за да може да се усмихнете на този ден!