Младежкото обединение в БСП има своя достоен представител в организацията на Младите европейски социалисти

В Хелзинки се състоя тридневен конгрес на Младите европейски социалисти - YES.

Младежкото обединение в БСП има своя достоен представител в организацията на Младите европейски социалисти

На 30 март Николай Бериевски - председател на Младежкото обединение в БСП, бе избран за вицепрезидент на организацията.



„Като млади хора наш дълг е да водим битката за бъдещето си! Наш ангажимент е да обясним на младите каква е каузата ни. Ние не просто трябва да ги мотивираме да излязат да гласуват на 26 май, а да разберат защо е важно да го направят. С последствията от изборите, които правим днес, ще живеем години наред“, призова в своето изказване Николай Бериевски. „Това са част от моите каузи и битки, които водя в родината си. Подкрепата ви е шанс да ги пренеса на следващо ниво“, отбеляза той пред делегатите на конгреса в Хелзинки.

Николай Бериевски е роден на 24 март 1990 г. Завършил е Първа частна английска гимназия в София, магистър е по икономика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Международен секретар на МО в БСП от април 2016 г., а от същата година е член на бюрото на Младите европейски социалисти, секретар на Съвета по външна политика и отбрана към НС на БСП.


„Неописуемо е чувството да чуеш името на един достоен българин, който с всички сили се бори за доброто на младите хора в България. Николай е човек, който със сърцето си защитава приоритетите и идеите на младите. Прекрасно е, че сега тази енергия ще бъде пренесена и на европейско ниво. Убедена съм, че ще той ще бъде един блестящ вицепрезидент, който отстоява както българските, така и европейските ценности“, заяви  Десислава Трифонова, председател на МО в БСП в Добрич, член на НС на МО в БСП и част от делегацията в Хелзинки.