Волейболистите отстъпиха пак в Пазарджик

„Хебър“ дръпна с 2:0 срещу „Добруджа 07“ в полуфиналната плейофна серия

Волейболистите отстъпиха пак в Пазарджик

Експедицията на волейболистите на „Добруджа 07“ до Пазарджик, в полуфиналния плейоф срещу местния „Хебър“, завърши с неуспех. Домакините не оставиха отново шансове на добричлии в зала „Васил Левски“, като дръпнаха с 2:0 в серията.


Вторият двубой в Южна България завърши също при резултат 3:0 гейма в полза на „Хебър“. В отделните части, водения от Атанас Петров състав, надделя с 25:19, 25:15 и 25:19 точки. Мачът между съперниците тръгна равностойно, но постепенно домакините наложиха превес на мрежата и поведоха с 1-0. Интригата във втория гейм се запази около 10-ата точка, след което почти всичко в играта на лидера от редовния сезон се получаваше с лекота. По този начин хебърци затвориха частта на 15 точки и показаха с какви намерения са излезли на игралното поле. Съпротивителните сили в добричките редици бяха налице до средата на трети гейм, когато инициативата отново бе дадена на съперника, който не се колеба много и достигна до втори чист успех в сблъсъка.

Най-резултатен за „Добруджа 07“, а и в мача кто цяло, бе Велизар Чернокожев с 16 точки. Третият двубой от серията е на 5 април /петък/, от 18,30 часа в зала „Добротица“. Ако се стигне до четвърта среща, тя ще се състои на 6 април /събота/ отново в Добрич. А при евентуално равенство, точка на спора преди финала ще бъде сложена в залата на „Хебър“.