Знания и креативност ще покажат ученици в областния конкурс „Науката на живо“

Приключи периодът за подаване на заявления за участие във втория областен конкурс „Науката на живо“.

Знания и креативност ще покажат ученици в областния конкурс „Науката на живо“

В него ще участват млади любители на науката на възраст от 7 до 19 години, подкрепени от своите учители. Те ще имат възможност да изявят придобитите знания и креативността си, като участват със свой проект, визуализиращ избрана научна област. Областният конкурс се реализира от общински младежки център „Захари Стоянов“, по инициатива на Консултативния съвет към центъра. 



Макар да е в своето едва второ издание, конкурсът разширява значително обхвата си и в него се включват любознателни деца и млади хора и от по-отдалечени населени места, споделят от Младежкия център.

Тази година участие ще вземат 43 проекта, изготвени индивидуално или екипно от общо 71 ученици. Те са от добричките училища СУ „Свети Климент Охридски“, СУ „Любен Каравелов“, СУ „Димитър Талев“, ОУ „Стефан Караджа“, ЕГ „Гео Милев“, СУ „П.Р. Славейков“, от СУ „Н. Вапцаров“ в Генерал Тошево, както и от три учебни заведения от община Добричка - ОУ „Климент Охридски“ в с. Смолница, Обединено училище „Добри Войников“ в с. Победа и СУ „Никола Вапцаров“ в с. Карапелит.

Изготвените проекти ще бъдат представени в изложение на 13 април в голямото фоайе на Младежкия център, по време на което ще бъдат журирани. Откриването на този своеобразен празник на науката ще бъде в 10.30 часа.