850 грама канабис откриха във варненско „БМВ“ при полицейска операция край Стожер

В дома на пътувалия в автомобила 30-годишен мъж от Варна са намерени още наркотици, три везни и опаковъчна машина

850 грама канабис откриха във варненско „БМВ“ при полицейска операция край Стожер

30-годишен мъж и две жени – на 22 и 23 години, и тримата от Варна, са задържани при полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества, проведена на територията на Добричка област, съобщава МВР. В операцията са участвали служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР, Първо и Второ РУ в Добрич, сектор „Пътна полиция“ и Зонално Жандармерийско Управление – Варна.



В хода на предприетите действия на контролен пункт по главния път Варна – Добрич, в района на село Стожер е спрян лек автомобил „БМВ“, в който пътували варненците. При претърсване на колата в купето е открита торба със суха тревна маса, реагирала при полевия наркотест на канабис, общо 850 грама. 

По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 354 а, ал.1 от НК. При извършената проверка на водача на автомобила е установено, че той шофира след употребата на опиати.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа във Варна са открити 400 грама марихуана, 300 грама амфетамин, 3 везни, опаковъчна машина и др. На 1 април, след внесено искане от прокуратурата, Добричкият окръжен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“ за 32-годишния мъж.

Реализираните полицейски действия са наблюдавани и ръководени от Окръжна прокуратура – Добрич.