В Генeрал Тошево очакват футболни маниаци

Първи турнир по джитбол предстои да се проведе в добруджанската община

В Генeрал Тошево очакват футболни маниаци

В началото на май „Toshevo сup“ се завръща с нов турнир, който да събере на едно място любителите на най-популярната игра. Веднага след Великден ще се състои първото издание на турнира по джитбол „Futnet Mania `2019“. Надпреварата ще бъде по двойки в отбор, а самата програма ще се изготви според броя на подадените заявки за участие. Турнирът „Futnet Mania `2019“ ще се проведе на изкуственото игрище в Централния градски парк на Генерал Тошево.



Там ще бъде пригодено специално игрално поле за джитбол (footnet или football tennis) с мрежа и ограничителни линии с точните размери за игра на джитбол. Правилата на турнира са стандартните за джитбол. Играе се 2 от 3 гейма (до спечелване на два от възможни три) и до 15 точки в гейм (всеки гейм може да завърши и при резултат 15:14, като не се играе до 2 точки разлика). Записването за участие в турнира по джитбол „Futnet Mania `2019“ ще върви от 1 до 25 април. Необходимо е да се отбележи наименование на отбора и имената на двамата съотборници в него.

Такса за участие няма, а наградният фонд е повече от изкушаващ – 500 лева, разпределени между финалистите в надпреварата. Правилата на турнира ще бъдат публикувани във фейсбук страницата „Toshevo Cup `2018“. Допълнителна информация може да бъде получена на тел. 0888/56 52 56 или в стая 202 на сградата на Общинска администрация. Турнирната схема ще бъде уточнена след като стане ясна окончателната бройка на участващите тимове. Проявата ще започне след 6 май, като преди това ще се организира официална пресконференция за уточняване на детайлите и теглене на жребий.