Делегация от Болград (Украйна) ще посети Тошево

Делегация от град Болград (Украйна) ще посети Генерал Тошево от 26 август до 31 август. През петте дни на своя престой гостите от побратимения украински град ще се насладят на богата програма и забележителни места.

Делегация от Болград (Украйна) ще посети Тошево

22-мата бесарабски българи ще посетят с. Кардам, с. Дъбовик, гр. Добрич, к. к. Албена, с. Кранево, гр. Балчик, с. Крушари, както и всички средища на българския дух в Генерал Тошево - библиотеката, читалището и музея. Гостите ще имат и възможността да се докоснат до българския фолкор, тъй като идването им съвпада с Добруджански Фолклорен Събор "Богородица", на който те ще бъдат специални гости.   



 

В събота, първия ден от ДФС "Богородица", сцената на лятното кино в Генерал Тошево ще е "сцена без граници", сцена на междукултурния диалог. Предпоставка затова са участието на руски и румънски изпълнители. Изпълнителите от северната ни съседка ще бъдат от гр. Негру вода, а от Русия, съвместно с НД "Русофили", концерт ще изнесе заслужилата артистка на Руската федерация Наталия Сорокина. Нейното изпълнение е с начален час 17.00 ч. Входът е свободен.