Още двама таланти от Добричка област са сред успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“

В Клуб 2018 са общо 7 ученици от областта, те ще се борят за наградите на организацията

Още двама таланти от Добричка област са сред успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“

Още двама ученици от Добричка област са включени в Клуб 2018 на успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“. От там съобщават, че номинациите са обработени и Клуб 2018 вече е сформиран.



В него попадат общо седем деца от Добричка област. Добрич онлайн вече писа, че горди членове на клуба са трима ученици от Добрич - Димитрина Германова, Добромир Ангелов и Йоан Димитров, и двама от Балчик -Полина Сивкова и Валентин Андреев. Новите членове са Стефани Маринова от Добрич и Илиян  Архангелов от село Дончево.


Стефани Маринова е на 19 години, ученичка е в XII клас на ЧПГТП "Райко Цончев". Тя се изявява в сферата на поп и джаз пеенето, възпитаник е на студио „Сарандев“ към ОМЦ „Захари Стоянов“ с ръководител Елена Карабельова. Номинирана е за следните топ 5 постижения: 

- Голямата награда в категория "Поп пеене", всички възрасти, от IV международен музикален конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството" – Варна, 

- Първо място в категория "Вокални изпълнители" в IV възрастова група на  V международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" - В. Търново, 

- Първа награда в раздел “Поп, рок, джаз“ в IV възрастова група на международен фестивал на изкуствата „Трикси“ – Албена. Освен тoва отличие, Стефани спечели и единствената за целия конкурс награда за най-оригинална интерпретация на песен.

- Второ място в III възрастова група на XXVII европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" - Добрич, 

- Първа награда - номинация "Вокални умения", в III възрастова група на X международен детски фестивал на изкуствата "Светът в детските длани" – Балчик.

2018 година е много успешна за Стефани. Тя участва на множество концерти в страната, както и в много благотворителни инициативи. Спечели и десетки покани за конкурси в чужбина.

Стефани е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов".


Илиян Архангелов от село Дончево е на 13 години. Той е седмокласник в природо-математическа гимназия „Иван Вазов“ в Добрич. Изявява се в сферата на математиката. Постиженията, за които е номиниран, са:

- Първо място за VI клас в регионалното класиране за Добрич на

XXVI Национално Великденско математическо състезание,

- Първо място (с максимален брой точки) на областния кръг на Националната олимпиада по математика,

- Второ място за VII клас в регионалното класиране на XVII национален математически турнир "Иван Салабашев".

Илиян е член на Клуб 2014, Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов".

Тази година инициативата Наградите за успелите деца на България се провежда за 11-и път.