Община Тервел се включи в инициативата "Седмицата на гората"

Служителите на ДГС-Тервел и общинската администрация залесиха декоративни дръвчета в парка на църквата „Свети Георги“ в града.

Община Тервел се включи в инициативата "Седмицата на гората"

Директорът на стопанството инж. Георги Ботев честити професионалния празник на всички лесовъди и им пожела здраве и всеотдайност, в отстояването, опазването и развитието на безценното богатство – гората. Инициативата е част програмата на териториалното поделение за Седмицата на гората.



В няколко поредни дни служители на стопанството организираха залесяване с ученици и граждани от общината. Горските гостуваха на малчуганите от ДГ „Детелина“, заедно залесиха дръвчета и по достъпен начин обясниха на децата с какво се занимават лесовъдите и защо трябва да се пазят гората и нейните обитатели. През празничните дни служителите на ДГС-Тервел залесиха фиданки и с деца от ОДК „Малкия принц“. Не бяха забравени и възрастните хората от Дом „Радост“-с. Полковник Савово, които посрещнаха горските с огромно вълнение, засадиха заедно дръвчета и проведоха беседа за гората и нейното значение.

2019 година е специална за всички лесовъди, защото се навършват 140 години от създаването на Централна горска служба. Тя е важна и за хората работещи в ДЛС-Тервел, защото стопанството е създадено точно преди 85 години. Годишнината ще бъде отбелязана подобаващо, като директорът на ДЛС инж. Георги Ботев смята, че всички трябва да бъдат приобщени към идеята, че гората е богатство, което трябва да се пази и съхранява, че децата и възрастните трябва да знаят значението на природата и да се грижат за нея не само през празничните дни, но и в делник.