„Добруджа 07“ не успя да се противопостави на „Хебър“ и отпадна

Волейболистите от Пазарджик ще спорят за шампионската титла с „Нефтохимик“

„Добруджа 07“ не успя да се противопостави на „Хебър“ и отпадна

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ приключи участието си в тазгодишното първенство на Суперлигата в полуфиналната плейофна фаза. Добричлии не успяха да се противопоставят на лидера от редовния сезон „Хебър“ и отстъпиха с 0:3 победи в полза на съперника.



Последният успех отборът от Пазарджик постигна в зала „Добротица“ с 3:1 гейма за удоволствие на 40-ината свои привърженици, пропътували разстоянието от Южна България. Отделните части бяха спечелени от избраниците на треньора Атанас Петров с 25:21, 31:33, 25:22 и 25:23 точки, което им осигури участие на финала.

Гостите влязоха по-нахъсано в мача и поведоха след началните разигравания, но добруджанци се актиризираха и изравниха. Равновесието се запази до 15-ата точка, след което гостите допуснаха по-малко грешки и поведоха с 1:0 след 25:21. Най-оспорван в срещата се оказа вторият гейм, като първото равенство дойде след 6:6. Пазарджиклии излязоха с едни гърди напред, за да се стигне до 21:21. Борбата за всяка точка и нервното напрежение достигнаха връхна точка, но в крайна сметка възпитаниците на добричкия треньор и рожденик Пламен Христов се измъкнаха благоприятно с 33:31.

Третият гейм отново започна под диктовката на състава на „Хебър“, поддържащ дистанция от точка-две. Събитията на игралното поле преминаха в това русло до края и гостите отново излязоха напред - 2:1 гейма. Дългата резервна скамейка на първенеца за купа „България“ оказа своето влияние  в заключителната четвърта част. Гостите показаха повече свежест и идеи в критичните моменти, като на финала дръпнаха с 23:21, а малко след това затвориха частта и мача след 25:23 и 3:1, с което си спечелиха правото да спорят за титлата.

В битката за златните медали в Суперлигата волейболистите на „Хебър“ се изправят на мрежата срещу действащия шампион „Нефтохимик“. Бургазлии от своя страна прекършиха с 3:0 победи съпротивата на ЦСКА /София/.