Добричлии не клекнаха пред кандидат за елита

„Добруджа“ – ЦСКА 1948 – 0:0

Добричлии не клекнаха пред кандидат за елита

Въпреки последното място в класирането и ограничените шансове за оставане във Втора лига, футболистите на „Добруджа“ не допуснаха загуба под ръководството на новият старши треньор Радослав Георгиев. Добричлии завършиха 0:0 на собствен терен с кандидата за елита ЦСКА 1948. Независимо че точката не устройва добруджанци, състезателите с зелени екипи показаха характер, а най-вече с действията си на терена, че ще играят за честта си в оставащите мачове до края на първенството.



Пълният с куп опитни футболисти състав на столичани беше по-активният почти през целия двубой, но домакините също могат да съжаляват, че не оползотвориха головите си възможности. Първата от тях дойде в 7-ата мин., когато Георги Колев центрира от дясно към Николай Минков, който засече топката с глава и нацели страничната греда. Коженото кълбо се върна към вратарското поле, където Кабобола стреля отблизо и принуди бранител на „червените“ да чисти от голлинията. В 30-ата мин. Михаил Венков стреля слабо с глава и вратаря Емил Михайлов безпроблемно улови. Гостите се отчетоха три минути по-късно със силен и неточен шут над вратата на Спас Георгиев, което в общи линии е равносметката през първото полувреме за ударите към двете врати.

Втората част започна с златна възможност в полза на „жълто-зелените“. В 46-ата мин. домакините контраатакуваха опасно чрез Кабобола, който нахлу по десния фланг и намери сам пред рамката Николай Минков. За бързоногият нападател оставаше само да насочи топката в мрежата, но за изненада на всички от пет метра я изпрати над вратата. От подобна дистанция в 64-ата мин. Гущеров стреля с глава в обсега на Стефано Кунчев, който улови. Четири минути по-късно резервата Радой Божилов също тества рефлекса на добричкия страж, който бе на мястото си. Отново Гущеров и Божилов обстрелваха последователно Кунчев, който не прояви колебания и запази вратата си суха. Последната ситуация за гол столичани създадоха в даденото от съдията 4-минутно продължение, когато Сандански опита изненадващ шут от около 22-23 метра, за да нацели напречната греда, а десетина секунди след това бе сложен край на мача. Отборът на „Добруджа“ остава на последната 16-а позиция в подреждането с 15 точки, седем кръга преди края на шампионата.