С победа в плейофите потеглиха хандбалистите

Отборът на „Добруджа“ се възползва от първото си домакинство в зала „Русалка“

С победа в плейофите потеглиха хандбалистите

<!--[if gte mso 9]><![endif]--><!--[if gte mso 9]>Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEX-NONE<![endif]--><!--[if gte mso 9]><![endif]--><!--[if gte mso 10]><![endif]-->



Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ стартира с победа участието си в полуфиналната плейофна фаза на първенството в „А“ РХГ. Добричлии надделяха с 28:26 в зала „Русалка“ срещу състава на „Чардафон“. Равностойният характер на срещата продължи до почивката, когато съставите се оттеглиха при равен резултат - 15:15.

Домакините нанесоха решителен удар и взеха психологическо предимство в началото на второто полувреме, когато отбелязаха четири безответни гола. Състезателите от Габрово обаче не се предадоха и стопиха пасива до две попадения. В заключителните минути червени картони за „жълто-зелените“ получиха капитана Илиян Илиев и Пресиян Русенов, което обаче не се оказа фатално и добричлии се поздравиха с успех. С най-много голове за домакините се отчете Йордан Михайлов – 9. С 5 попадения на сметката си завърши Пресиян Русенов, а Михаил Нейчев добави 4 гола за благоприятния завършек на срещата.

Така добруджанци поведоха с 1:0 победи в серията /играе се до две победи от три мача/, като ответната битка е след седмица в залата на съперника от Габрово. При победа на „Чардафон“, третият двубой ще бъде в Добрич. Отборът на „Добруджа“ има домакинско предимство в плейофа, заради по-предното си класиране през редовния сезон.

В другият полуфинален сблъсък във Варна „Локомотив“ се справи със съгражданите си от „Спартак“ с 34:26 /19:10/.