Николай Минков се завърна триумфално у дома

Трима състезатели на СКЛА „Добруджа“ придобиха право да участват на Балканиадата

Николай Минков се завърна триумфално у дома

До титла и две сребърни отличия се добраха представителите на СКЛА „Добруджа“ в националния шампионат по спортно ходене за всички възрасти, състояло се днес в Добрич. Триумфално завръщане при мъжете направи Николай Минков, който се завърна на състезателното трасе след няколкомесечно отсъствие. Той се добра до златото на 20 км и стъпи отново на стълбицата на победителите в дисциплината след 2017 година.




Малко не достигна на по-младият му съотборник – Иван Иванов, да повтори постижението. Талантливият състезател завърши втори при юношите до 18 години, които трябваше да преодолеят 10 км. Вицешампионка на същата дистанция, но при девойките под 20 години, стана Мира Николова. Тримата атлети, които се подготвят под ръководството на треньорите Силвия и Милен Петрови, влязоха в националния отбор за участие на Балканиадата в Гърция в края на април.


Сестрата на Мира - Нели Николова финишира четвърта на 5 км, но в групата на девойките под 18 години. Една след друга – шеста и седма, финалната линия пресякоха съответно Мая Щерева и Михаела Иванова. В тази възраст абсолютната дебютантка Пламена Стоянова запази присъствие на духа и благодарение на вложените усилия се класира на 10-о място. Представителите на клуба ще имат до края на месеца изяви на състезание във Варна, както и на турнир „Коста Василев“, който ще се проведе за поредна година на стадиона в Шабла.