„Устрем“ /Дончево/ измъкна дербито срещу „Калиакра“

Домакините се доближиха на две точки в класирането от каварненци

„Устрем“ /Дончево/ измъкна дербито срещу „Калиакра“

Областното дерби в Североизточна трета лига между отборите на „Устрем“ /Дончево/ и „Калиакра“ /Каварна/ завърши при резултат 1:0 в полза на домакините. Двубоят от XXII кръг започна двуостро, но заради твърдият и неравен терен играта на двата тима в атакуващ план трудно се получаваше. До почивката чистите голови възможности пред двете врати почти липсваха, а и вратарите бяха на мястото си и не допуснаха изненади.



Домакините бяха близко до откриване на резултата в началото на втората част. Джем Сали пусна отличен извеждащ пас в нак. поле към Виктор Георгиев, но останал очи в очи с вратаря Димитър Илиев стреля над целта. Футболистите на „Устрем“ продължиха с напористата си и сърцата игра, а усилията им закономерно бяха възнаградени в 79-ата мин. Димитър Пенчев проби по левия фланг и навлезе на скорост в нак. поле, след което пусна успореден пас пред голлинията към връхлитащия Джем Сали, който опъна мрежата за 1:0 и вдигна публиката на крака.

В оставащите минути до края на двубоя каварненци тръгнаха масирано в атака, но не успяха да превземат вратата на представилия се стабилно Иван Иванов, който е преминал през ДЮШ на „Калиакра“. Малко преди последния съдийски сигнал нервите на бранителят Никола Тодоров от домакините не издържаха, като той получи червен картон за груба игра срещу съперников състезател.

Със спечелените 3 точки отборът на „Устрем“ събра актив от 14 точки, с които се изкачи до 11-о място в подреждането. Каварненци са с позиция по-напред с 16 пункта. В следващия кръг българското „Каляри“ приема у дома „Волов“ /Шумен/, а дончевци гостуват в Суворово на едноименния тим.   

Третият представител на Добричка област на североизток – „Септември“ /Тервел/, който този уикенд почива, идната седмица има визита на терена на „Ботев“ /Нови пазар/.