Опитни бриджори си дават среща в Добрич

Областният град за 34-ти път е домакин на международен фестивал

Опитни бриджори си дават среща в Добрич

На дневен ред стои едно от най-значимите спортни събития в нашия град, преминало границите на България – 34-ят международен бридж фестивал "Добрич `2019". Устоял на превратностите на времето, фестивалът ще събере за поредна година не само елита на българския бридж, но и няколко от най-силните румънски формации, както представители на Турция, Австрия и Израел. Специални гости ще бъдат президента на Българската бридж федерация Тони Русев и изп. директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску.




Началото на атрактивната проява ще бъде сложено в петък /12 април/ от 19 часа в хотелски комплекс ''Грийн палас", когато е старта на откритият двойков турнир. В събота от 10 часа започва открит отборен турнир, в който ще бъдат изиграни 7 кръга по 8 игри. Финалните четири мача са от 10 часа в неделя /14 април/, а веднага след това ще бъдат наградени призьорите.


 

За най-добре представилите се бриджори в съревнованието са подготвени купи и подаръци, осигурени от доайените на българския бридж – добричлиите Лъчезар Тодоров и Иван Йорданов, както от местните компании "Пътно строителство" и "Пътнически превози". Организаторите от спортен клуб "Дама купа" предвиждат безплатен вход за всички желаещи да се насладят на изявите на изтъкнатите бридж майстори. Наред с това те канят всички любители на спорта от града и областта да посетят уютния хотелски комплекс през почивните пролетни дни.