Добричката група "Bloodrush" с нов албум, видео и турне в 7 български града

Фронтменът на добричката рок група "Bloodrush" Коста Коларов с интервю пред Добрич Онлайн за новия албум и предстоящото турне.

Добричката група "Bloodrush" с нов албум, видео и турне в 7 български града



Наскоро издадохте втория си студиен албум, как се случи това?

Веднага, след като завършихме първия си албум “No man's land”, 2015 година, започнахме писането на нова музика.  Преди точно една година, на 15-ти април, с барабаниста на бандата Марто Кирилов и басиста Митко Димов влязохме в студиото и започнахме да записваме новите парчета. От тогава до сега активно работихме по него в различни студиа и различни държави с основен музикален продуцент Васко Райков, вокалист на група „Odd Crew”.

Колко време и усилия бяха нужни за създаването му и удовлетворени ли сте от резултата?

За писането на музиката трудно можем да калкулираме времето, което сме инвестирали, тъй като то е изцяло емоционален и моментен процес, който е започнал още преди финализирането на предходния албум. За самите записи, продукция, производство, планиране, маркетинг, дизайн, ПР и финансиране ни отне точно една година. Почти всичко си свършихме сами. Беше дълъг и изморителен процес, но в крайна сметка вече го изкарваме пред хора, получаваме първите отзиви и определено сме силно удовлетворени. Можем да си поемем глътка въздух преди да продължим да работим здраво по следващия етап. Тук е моментът да благодарим на всички, които ни подкрепиха в “Indiegogo” кампанията ни, без които нищо от това нямаше да се е случило още.


Преди броени дни излезе и видеото към пилотния сингъл в албума, той е озаглавен „Quench”.  Разкажете малко повече за него. 

Видеото е дело на нашия най-добър приятел Петър Тухчиев, който е много активна част от групата. То беше снимано и продуцирано в Лондон от него и неговия екип. Тази песен е и заглавната за албума и решихме, че е най-подходящият сингъл, който заслужава и качествено видео.

Трудно ли се снима клип на рок банда?

Когато имаш толкова много отдадени хора в екипа си, с толкова много идеи и влагащи толкова много любов, нищо не е трудно. Всичко е въпрос на време и инвестиция.

Чие дело са текстът и музиката на песента "Quench"?

С басиста Митко постоянно си сменяме щафетата за писането. В случая по-голямата част от текста е моя, с малко помощ от него, а по-голямата част от музиката е негова, с малко помощ от мен. В аранжирането участваме всички, защото винаги взимаме крайните решения заедно.

Какво е посланието в нея?

Оставям на публиката сама да го интерпретира.


Разкажете малко повече за предстоящото турне.

Тъй като сме българска група и не сме спирали да получаваме огромна подкрепа от българските си фенове най-логичното решение беше да представим за пръв път албума на живо точно пред тях. Пет дни след официалната дата на издаването му (15-ти април) тръгваме към Пловдив, където ще започне “Quench album tour 2019”. Той ще продължи малко повече от една седмица и всичките ни приятели ще имат възможност да ни видят на общо седем дати, а всички, които все още не са ни чували и не ни познават, са повече от поканени да го направят. На почти всички дати ще имаме подкрепа от други групи, но обещаваме едно различно шоу, което вярваме, че ще си заслужава. Може да намерите по-подробна информация за събитията на фейсбук страницата ни.


На 27 април ще свирите в клуб “The Maze” в Добрич. Вълнувате ли се от това, че ще излезете на добричка сцена и като цяло, че ще свирите в родния си град?

Не сме свирили в Добрич от повече от година и нямаме търпение да се видим с всички там. Ще им припомним, кои бяха трите момчета от ЕГ и докъде са стигнали.

Какви цели си поставяте за напред?

Нови фенове, нови сцени и нова музика!


Вижте и датите от предстоящото турне:

20.04 – Пловдив, Post-Culture Stage & The Flying Detachment & Empiria 

21.04 – София, Live & Loud & $uicide Corp$ (Suicide Boys Tribute), Cactus Erectus

23.04 – Велико Търново – Melon

24.04 – Шумен, MeRock & The Lefties

26.04 – Бургас, Bar Alive & Saltfield

27.04 – Добрич, The Maze & TBA

28.04 – Варна, Hale3 & AXEZ