Разместиха програмата на „Добруджа“ заради европейското

Ден по-рано ще пътуват „жълто-зелените“ за София за мача с „Царско село“

Разместиха програмата на „Добруджа“ заради европейското

Заради предстоящото през май европейско по футбол за девойки до 17 години, чийто финален кръг ще премине на четири стадиона в Добричка област, настъпиха промени в програмата на Втора лига. Спортно-техническата комисия към БФС утвърди датите на срещите за следващите четири кръга, като от корекциите става видно, че футболистите на „Добруджа“ трябва да изиграят три мача в рамките на седмица.



Серията започва в София срещу лидера в групата - „Царско село“. Със съгласието на двата състава, срещата от 24-и кръг на Втора лига между съперниците ще се играе в столицата на 13 април /събота/, от 15:00 ч., вместо в неделя, както бе обявено предварително. Благодарение на промяната „жълто-зелените“ ще имат ден повече за възстановяване преди домакинството на „Ботев“ /Гълъбово/, което е идната сряда. Двубоят е  изтеглен от 27-и кръг, който като цяло е насрочен за началото на май. Тогава обаче в Добрич, Балчик, КК Албена и Каварна започва европейското първенство за девойки до 17 години. Следващата седмица добричлии ще имат и второ домакински мач – на 21 април /неделя/ на стадион „Дружба“ гостува „Поморие“, а резултатите от тези двубои могат да предопределят къде ще се състезават добруджанци през следващия сезон.

Промени има в програмата за мачовете на друг участник от областта във Втора лига – „Черноморец“ /Балчик/. Касае се за две шампионатни домакинства на тима от Белия град, които ще се проведат на стадион „Младост“ във Варна. На 20 април черноморци се изправят в морската столица срещу „Кариана“ /Ерден/, а на 4 май спорят с „Литекс“ /Ловеч/. Своя стадион в началото на май няма да могат да използват и футболистите на „Калиакра“ в аматьорската Североизточна трета лига. Каварненци ще пътуват до Шабла, където ще играят на терена в съседната община.