„Интервю с родители“ провеждат седмокласниците от СУ „Димитър Талев“

Седмокласниците от Иновативно училище „Димитър Талев“ в Добрич участваха в ученически форум на тема „Моето първо интервю с родителите“.

„Интервю с родители“ провеждат седмокласниците от СУ „Димитър Талев“

Месец преди провеждането на форума учениците получиха задания - на предварително подготвени за тях бланки – интервюта с подходящи въпроси, да проведат интервю със своите родители, което да представят на следващия етап на форума. В обновените зали за презентации в училището участниците представиха по атрактивен начин отговорите на своите родители.




„С какво обичахте да се занимавате като деца, как избрахте училището и сегашната си работа, смятате ли, че сте успели в професията си, каква професия мислите, че е подходяща за мен?“ – бяха част от въпросите, отправени от седмокласниците към техните родители.


В края на всяко интервю учениците бяха отразили и някои ценни съвети и препоръки, които родителите им предлагат.


По време на събеседването на учениците с водещият на форума се установи, че не винаги мненията на родителите за избор на професия се припокриват с мненията на децата им. Някои от тях разказаха, че харесват професията на своите родители и биха продължили традицията, защото това ще улесни техния път в избраната професия.


Голяма част от учениците споделиха, че за тях е много важно непрекъснато да търсят своите интереси, да ги развиват, за да могат да изберат най - подходящата за себе си професия, тази, която ти дава възможност да изявиш и развиваш своя потенциал и те кара да се чувстваш удовлетворен и значим.


В края на форума всички се обединиха около мисълта на китайския философ Конфуций, според който, ако си избереш професия, която ти допада, няма да ти се налага да работиш цял живот.