Народно читалище „Йордан Йовков – 1943“ в село Люляково отпразнува 75 години от създаването си

На 10 април в тошевското село Люляково се състоя фолклорен празник, съпроводен с много песни, танци и веселие.

Народно читалище „Йордан Йовков – 1943“ в село Люляково отпразнува 75 години от създаването си

Повод за тържеството беше 75-годишнината от основаването на НЧ „Йордан Йовков“. Културната институция е създадена през далечната 1943 г. и трябваше да отпразнува рождения си ден в края на миналата година, но той беше отложен с няколко месеца.



На празника в Люляково присъства кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, неговият заместник Георги Георгиев и секретарят на Общината Вяра Дянкова. В залата на културната институция се появиха и много от самодейците, които през годините са давали мило и драго за да го има селското читалище. Всички те бяха почетени с грамоти за заслуги в развитието на читалищната дейност в Люляково.

По време на близо двучасовата музикална програма, пред публиката, със страхотни изпълнения, се изявиха последователно самодейците от НЧ „Йордан Йовков – 1943“, децата от детската градина в Люляково и фолклорните групи към читалищата в селата Чернооково, Преселенци и Малина. Всички те бяха бурно аплодирани от зрителите, които си пожелаха на следващото подобно събиране, да се радват и на обновено читалище.