С пролетен фестивал и вечер на талантите ЧСУ „Леонардо да Винчи” ще почете своя патрон

С поредица от събития възпитаниците на частното училище ще отбележат Седмицата на Леонардо

С пролетен фестивал и вечер на талантите ЧСУ „Леонардо да Винчи” ще почете своя патрон

За първи път честванията ще започнат с пролетен фестивал, който ще премине под наслов „Леонардо и приятели”. Той ще се проведе на 13 април, в 10 часа, в сградата на училището.



Във фестивала ще има за всекиго по нещо. Подготвени са редица демо уроци по природни науки, английски език и математика. За малките свърчковци ще бъдат организирани арт работилнички и кулинарна работилница, където всеки ще може да си приготви нещо вкусно и полезно за хапване. Присъстващите ще могат да поиграят баскетбол, или да посетят ателието по фотография, подготвени са и уроци по музика и идеи за градината. За любителите на книгите ще има книжарница на колела, а най-малките ще направят първите си стъпки в програмирането. Организаторите са подготвили лотария с награда урок  по рисуване, фотография или бизнес английски и още много изненади. 

Всички уроци са подготвени от преподавателите в ЧСУ „Леонардо да Винчи”, а работилничките са част от иновативната програма, по която работи училището.

„Искахме това, което се случва в нашето училище да бъде достъпно до широката публика, да привлечем посетители, които да видят реално това, което се прави в тук, с какво сме  по-различни и какво бихме могли да предложим на нашите бъдещи леонардовци”, заяви зам.-директорът Благовеста Станчева. 

Празниците, посветени на патрона на училището Леонардо да Винчи продължават с Вечер на талантите, в която децата ще представят драматизации на английски език, песни и танци, индивидуални изпълнения и един забавен моноспектакъл по произведения на Чудомир.  Специални гости ще бъдат спортен клуб „Алексия” и вокална формация „Soul Voices”, при СУ „Св. Климент Охридски”.  Събитието ще се проведе на 15 април, в 18 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе”. 

Входът и за двете мероприятия е свободен.