Избират членове и председател на местния общобългарски комитет „Васил Левски“ през май

Общобългарският комитет „Васил Левски“ представи дейността си пред жители и гости на Добрич в Центъра по минералогия в сградата на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870“.

Избират членове и председател на местния общобългарски комитет „Васил Левски“ през май

Добричлии имаха възможност да се срещнат лично с Васил Василев, председател на комитета.



Василев разказа на аудиторията за различни инициативи, реализирани от Комитета през годините, като сподели, че основната му функция се състои в развитието и утвърждаването на духовните ценности, образованието, науката и културата чрез опазване на българското културно наследство, свързано с идеите на Васил Левски и неговите сподвижници, както и на други дейци от българското Възраждане. Към момента Общинските комитети „Васил Левски“ са около 90, а клубовете „Млади възрожденци“, в които членуват ученици от различни учебни заведения в страната и не само, са над 300. Той изрази удовлетворението си от факта, че жители на гр. Добрич имат желание да възродят Комитета на местно ниво, тъй като през последните години той не осъществява активна дейност.

По време на срещата бе сформиран също инициативен комитет, който ще свика Отчетно-изборно събрание през месец май отново в Читалището, за да могат желаещите граждани да бъдат приети като членове и да бъде избран Председател на местния Комитет.