Трети национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“ ще се проведе в Шабла

Състезанието е за деца, юноши, девойки, мъже и жени

Трети национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“ ще се проведе в Шабла

Надпреварата ще се проведе в крайморския град на 20 април, събота, на стадион „Шабла” от 9.30 часа. 



Участниците ще имат възможността да се състезават в дисциплините тласкане на гюле, хвърляне на копие, скок дължина и бягане. За победителите е осигурена парична награда. 

 


Целта на националния турнир „Коста Василев“ е да бъде популяризирана леката атлетика в град Шабла. Организатор на събитието е СК  „Нефтяник 2014“ със съдействието на  БФЛА и Община Шабла. 

Припомняме, че на 21 април от 10.30 часа ще се проведе шосеен пробег "Шабла Рън". Старт-финалът е на стадион „Шабла”. Настилката за бягане е асфалт. Предвидено е да се бяга до най-източната точка на България – нос Шабла. Трасето е с дължина от 14 км.  

Втори шосеен пробег „Шабла Рън” ще се проведе в крайморския град


За начинаещите е предвидена 2 км къса дистанция, която също ще започне от стадиона в Шабла. 

В шосейния пробег участие може да вземе всеки желаещ, като не е необходимо да бъде картотекиран състезател. Записването става (ТУК)

Участниците, регистрирани в посочения сайт, могат да получат тениски и стартови номера за шосейния пробег на 20 април в сградата на Община Шабла. 

Пропусналите да се регистрират за участие в сайта ще имат възможността да го направят на място, преди започване на състезанието, от 8.30 до 9.30 часа на 21 април.