Втора домакинска победа и глътка въздух взеха „жълто-зелените“

"Добруджа“ преодоля „Ботев“ /Г/ и се изравни на дъното със състава на „Пирин“

Втора домакинска победа и глътка въздух взеха „жълто-зелените“

Втора домакинска победа от началото на първенството и първа през пролетта във Втора лига на стадион "Дружба" взеха футболистите на „Добруджа“. В изтеглен мач от XXVII кръг добричлии преодоляха с минималното 1:0 у дома състава на „Ботев“ /Гълъбово/ за радост на изтерзаните си фенове. Със спечелените 3 точки „жълто-зелените“ се изравниха на дъното със състава на „Пирин“ /Благоевград/, като запазиха шансове за оцеляване във втория ешелон. Единственият гол в срещата реализира резервата Кристиян Петков, който изненада съперниковият вратар в 59-ата минута.



Иначе положения за гол през първото полувреме почти липсваха, кто ще се запомни пропуска в 28-ата мин. на Етиен Кабола. Тъмнокожият белгиец получи дълъг извеждащ пас от Михаил Венков, но вместо на отклони топката се сблъска и фаулира стража на гостите. След почивката домакините заиграха по-агресивно в атака и резултатът не закъсня. Тон за това в 47-ата мин. даде Петър Тончев, който шутира опасно и принуди вратарят на гостите Пламен Колев да избива. След него Николай Минков не успя да засече топката от въздуха и да я пусне покрай Колев.

Стражът на „Ботев“ /Г/ все пак беше преодолян в 59-ата мин. Появилият се на терена в началото на втората част Кристиян Петков реши да стреля от около 25 метра с левия крак, топката описа странна траектория и изненада Пл. Колев за 1:0. В 67-ата мин. Кабобола можеше да покачи, но след силния му шут коженето кълбо профуча на метър над вратата. В оставащите минути до края домакините заложиха на сигурността и запазиха резултата.

Интересна ситуация се получи в даденото 3-минутно продължение на двубоя, когато в борба за висока топка Кристиян Григоров получи кървене. Четвъртият съдия бе непреклонен и не го пусна на терена, защото раната не бе обработена своевременно, а докато се вземе адекватно решение реферът от Варна Димитър Михайлов сложи край на мача. В неделя на стадион „Дружба“ следва нов сблъсък, като съперник в него е „Поморие“. Тимовете на „Пирин“ /Бл/ и „Добруджа“ са последни в таблицата с 18 точки, на 4 зад съставите на „Лудогорец II“ и „Кариана“.