Близо 4 хил. от подадените декларации за доходите в област Добрич са постъпили по електронен път

Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица е подадена по интернет в местния офис на приходната агенция в Добрич.

Близо 4 хил. от подадените декларации за доходите в област Добрич са постъпили по електронен път

Броени дни преди края на кампанията в НАП Добрич са получени 7 896 формуляра. 3 995 от подадените декларации от добруджанци са постъпили с електронен подпис или ПИК, издаден от приходната агенция, което представлява 50.6% от подадени формуляри.



От НАП Добрич напомнят, че крайният срок за деклариране на доходите от 2018 г. изтича на 30 април, като също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък. Плащането може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронна услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.

И през тази година от приходното ведомство предлагат възможност за клиентите си да проверят всички изплатени им суми извън трудов договор през 2018 г. чрез електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички хонорари, възнаграждения по граждански договори и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията. Така, според данъчните, рискът от пропуски и грешки значително намалява.

Повече информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.