Маратон на четенето организира Народно читалище „Йордан Йовков – 1870“

Библиотеката при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ активно се включва в Маратона на четенето.

Маратон на четенето организира Народно читалище „Йордан Йовков – 1870“

На 23 април (вторник) от 10.00 до 16.00 ч. културният институт кани всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в маратона. Участието е нерегламентирано и доброволно и се състои в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема. 



Инициативата се провежда от 2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Библиотеките са създали прекрасна традиция, която събира хората, за да четат заедно, за да обменят мнения и препоръки за книги, за да общуват чрез хубавата книга през времето и пространството. Програмите на Маратона винаги носят нови идеи, допълват ежедневните услуги на библиотеките, привличат все повече внимание с незабравими прояви и предизвикателства към жаждата за знания на любознателните деца и възрастни.

Чрез съвместната си работа с читалище „Йордан Йовков“ до момента в тазгодишния Маратон на четенето са се включили класове от ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Димитър Талев“ с приозведения на Таня Щевнер и Ран Босилек, като през последната седмица на април са предвидени още няколко посещения на класове от различни учебни заведения на територията на гр. Добрич.