Една година затвор и глоба от 2 500 лв. получи млад мъж от Добрич за разпространение на наркотици

Една година лишаване от свобода и глоба от 2500 лева е наказанието, наложено на 20-годишен младеж от Добрич за държане на наркотици с цел разпространение.

Една година затвор и глоба от 2 500 лв. получи млад мъж от Добрич за разпространение на наркотици

Окръжният съд одобри сключеното между подсъдимия и прокуратурата споразумение, по силата на което страните приемат за безспорно установено, че младежът е извършил престъплението, в което е обвинен. На 22 септември 2018г. в Добрич, без надлежно разрешително, той е държал с цел разпространение 37.6 грама амфетамин и 65.74 грама марихуана. Наркотичните вещества били разпределени в пакетчета с различно тегло. Общата им стойност възлиза на 1522.44 лева.



20-годишният А.Г. вече е осъждан за същото по вид престъпление. Пред Окръжния съд той заяви, че се признава за виновен и по повдигнатото му сега обвинение и увери, че е подписал доброволно споразумението и е съгласен с неговите клаузи. Подсъдимият ще плати и направените по делото разноски в размер на 890.80 лева.

Съдът одобри постигнатото между страните споразумение, след като прецени, че то не противоречи на закона и морала.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

В отделно съдебно заседание беше разпоредено иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени.