Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?
Седмичен обзор на новините за периода от 15 до 19 април

Направиха символична първа копка за полагане основите на храм “Св. Лука Кримски” в кв. „Добротица“. Церемонията беше водена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. 


Кметът на село Карапелит Иван Стоянов получи осъдителна присъда за документна измама, след като състав на Добричкия районен съд одобри постигнатото споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура в Добрич. 


Танцьори от студио за съвременни танци “Палитра” взеха участие в Националния конкурс „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица. Те спечелиха 7 куми от националното състезание. 


Учениците от ЧСУ „Леонардо да Винчи” отбелязаха Деня на Българската конституция. Децата представиха интересни презентации за Търновската конституция и нарисуваха с тебешири голям български флаг в двора на училището. 


ОИЦ – Добрич стартира онлайн конкурс за видеоклип „Имам бизнес идея“, изработен от млади предприемачи от областта. 


„По-малко загуба на вода и аварии в Добрич, благодарение на водния цикъл”. Това заяви кметът на Добрич, на проведена оперативка в началото на седмицата. 


Санкции за некачествено възстановяване на улици и булеварди след водния цикъл ще бъдат налагани от Община Добрич.


Народният представител Йордан Апостолов от НФСБ награди отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ - Добрич. 


Сак с 16 пакета кокаин, вързан към спасителна жилетка, изплува от морето край плаж "Болата" в Каварна. 


Кандидатът за евродепутат в листата на БСП и народен представител в 44-то Народно събрание проф. Румен Гечев обсъди предстоящите избори за Европарламент със съмишленици и симпатизанти на политическата партия на среща в Добрич, той гостува и в с. Плачи дол


Седем сигнала за натровени пчелини са подадени в Областната служба по земеделие в Добрич от началото на стопанската година до момента. 


Малки лазарки огласиха с песни танци и благословии Етнографската къща в Добрич. 


Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич за поредна година се включи в кампанията за пролетно почистване, обявена от Община град Добрич под мотото „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“. 


Българският спортен тотализатор връчи в центъра на Добрич чисто нов луксозен автомобил Форд Мондео от 20-ия тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“ на Марияна Димитрова от с. Победа. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+