Добричките рокери откриха Мотосезон 2019 (+СНИМКИ)

Студеното време не изплаши рокерите от Добрич да отпразнуват началото на новия мотосезон.

Добричките рокери откриха Мотосезон 2019 (+СНИМКИ)



Десетки мотористи от Добрич и техни приятели от страната се събраха на паркинга пред Мотоклуб „Орлите”, където беше отслужен  водосвет от отец Георги.


„От 2007 година до сега ежегодно правим това традиционно откриване, а в края на годината и закриване на мотосезона”, заяви председателят на Мото клуб „Орлите” Любен Цонков, който е един от организаторите на събитието. Той сподели, че предходният сезон  е бил доста добър. „От клуба и в Добрич няма тежко пострадали и контузени мотористи, което е много важно, защото много често сме били обвинявани, че сме причината за инцидентите на пътя”, каза той. Любен сподели, че тази година ще се възроди и традиционния за „Орлите” мотосъбор  в Шабла.



Отбелязването на новия мотосезон започна по традиция с мото обиколка на града. След което рокерите се насочиха към базата на лагер „Фиш-фиш”, кк „Албена”. 



За децата бяха подготвени забавни игри като детски боулинг с бутилки и футболна топка, малчуганите сътвориха интересни скулптури на мотори от природни материали и рисуваха върху камъни.




Големите се забавляваха с мотодартс, мотобоулинг,, предизвикателства и традиционната за клуба игра „Яйцето на орела”.

 

За доброто настроение се погрижиха каварненската група „Лимит” и младежите от рок бандата „Крийп” от Добрич. 

 

Оргазнизатори на събитието бяха мотоклуб "Орлите", "Скития минор" и "Добруджански братя".