Втора победа за седмица взеха „жълто-зелените“

Надеждите за оцеляване оживяха след успеха на стадион „Дружба“ над „Поморие“

Втора победа за седмица взеха „жълто-зелените“

Футболистите на „Добруджа“ се върнаха с пълна сила в борбата за оцеляване във Втора лига на България след втори домакински успех в рамките на седмица. Добричлии надделяха с 2:0 на стадион „Дружба“ над „Поморие“, с което се изравниха на последното място в класирането с „Пирин“ /Благоевград/. Двата състава имат по 21 точки, като се доближиха плътно до три отбора над чертата, които са с точка-две повече.



Победата на „жълто-зелените“ над добре окомплектования тим на гостите от Южното Черноморие бе напълно заслужена, като на финала те ликуваха напълно закономерно. Казаното е валидно най-вече за изявите през първото полувреме на водения от Радослав Георгиев отбор. През тази част добруджанци показаха желание, старание,    тактическа дисциплина и взаимопомощ, благодарение на които отбелязаха два безответни гола до почивката.

Тон за това даде в 14-ата мин. белгийският нападател Етиен Кабобола. След отлични индивидуалния действия през съперниковото нак. поле, снажният таран реши да стреля фронтално срещу вратата с левия крак. Кинжалният шут на тъмнокожия играч не не остави шансове на Мартин Теменлиев, топката се удари в горната греда и влетя неспасяемото в мрежата за 1:0. Последва удар от подобна дистанция на Николай Минков, принудил Теменлиев да избива в корнер. Бързоногият футболист обаче не остави шансове на стража в 33-ата мин. С плътен шут по земя от около 18 метра нападателят насочи коженото кълбо в долния десен ъгъл на вратаря на „Поморие“, който бе принуден за втори път да капитулира. Силната игра на домакините продължи, но до нов гол преди паузата не се стигна.

През второто полувреме добричлии заиграха без излишен риск и използваха всяка една възможност да контраатакуват опасно. На два пъти Кристиян Петков се озова на голови позиции, но топката профуча опасно край рамката. В заключителните десетина минути поморийци, водени от добричлията Радослав Боянов, опитаха да достигнат поне до почетно попадение. В 79-ата мин. Милен Танев стреля в очертанията от пряк св. удар, който не затрудни особено Стефано Кунчев. Съперниковият халф отново се озова очи в очи с добруджанския страж в 90-ата мин., но стреля в тялото му.

До нещо в повече в добавеното време така и не се стигна, за да могат домакините да вземат четвърта победа от началото на първенството, което стана факт едва в XXV кръг. Дали оставащите шампионатни мачове, последният от които е 25 май, ще се окажат достатъчни за оцеляване в професионалния футбол, тепърва ще се разбере.

„Добруджа“ игра в състав: Ст. Кунчев, Кр. Пешков, М. Венков, Н. Николаев, Кр. Григоров, Т. Паланков, Н. Минков /76 - Т. Колев/, Ян. Андреев, Ет. Кабобола /67 - Г. Колев/, П. Тончев /85 - Д. Кадир/, Кр. Петков.