Волейболистите до 20 години не намериха място на финалите в държавното

За сметка на „Добруджа 07“ за медали ще спорят съставите на „Берое“ и „Славия“

Волейболистите до 20 години не намериха място на финалите в държавното

В Стара Загора се изиграха мачовете от заключителната квалификация за определяне на последните финалисти в държавното първенство по волейбол при юношите до 20 години. Сред участниците бе и тимът на „Добруджа 07“, който не намери играта си и не успя да се противопостави максимално на съперниците.



В първи двубой от турнира добричлии отстъпиха след тайбрек с 2:3 гейма пред „Славия“, като „белите“ надделяха в отделните части с 17:25, 25:21, 25:22, 20:25 и 15:13. Във втората си среща младите добруджанци се изправиха на мрежата срещу домакините от „Берое“. Мачът започна добре за добричките таланти, които поведоха с 25:22, но заралии достигнаха до пълен обрат след 25:15, 28:26 и 25:23.

Така за финалната фаза се класираха отборите на „Берое“ и „Славия“, които се сдобиха с последните две квоти за топ 8. След като остана без победа в квалификацията, тимът на „Добруджа 07“ прекрати участието в тазгодишния шампионат.

Всички финалисти при юношите до 20 години: „Пирин“ /Разлог/, „Марек“ /Дупница/ и ЦСКА от предварителна група „А“; „Виктория Волей“ /Пловдив/ от предварителна група „В“; „Арда“ /Кърджали/ от предварителна група „Г“; „Черно море“ /Варна/ от предварителна група „Д“; „Берое“ /Стара Загора/, „Славия“ /София/ - от допълнителните квалификации.