Облагородяват три села в Община Тервел по проект

Община Тервел с четири одобрени проекта на стойност 38 500 лева

Облагородяват три села в Община Тервел по проект

Първите три са за кампанията „Чиста околна среда“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. 



Чрез проекта е предвидено в село Кочмар да се оформи зелена площ в центъра на селото. Ще бъдат поставени бетонна маса с пейки, плот за игра на шах и табла, бетонови кошчета и комбинирано детско съоръжение с къщичка с покрив, кула, пързалка и рампа за катерене. Освен това ще бъдат засадени 70 нови храсти по периферията на зелената площ. В проекта е включено и поставянето на табло с изображения и наименования на растителни и животински видове, които могат да се видят в района на селото.

Вторият проект е за село Зърнево. Целта е зелената площ зад читалището да се облагороди, за да се ползва от младите хора. Ще бъде доставена бетонна маса за игра на тенис на открито, пейки, бетонови кошчета и комбинирано детско съоръжение с къщичка с покрив, кула, пързалка и рампа за катерене. Предвидено е засаждане на 120 броя туя, които да маркират границите на малкия парк в с. Зърнево.

За село Кладенци проектът предвижда доставка на бетонна маса с пейки с плот за игра на шах и табла, доставка на детска беседка с маса и пейки, поставяне на пейки и кошчета и засаждане на 70 броя храсти. Помислено е и за пътуващите ученици до училището в с. Нова Камена. Спирката, която те ползват, ще бъде обновена чрез декориране с устойчиви на атмосферни условия табла с цветни илюстрации  и екологична тематика. 

Четвъртият одобрен проект е за реализиране на пето юбилейно издание на фестивал „Златна възраст“ на дома за стари хора. Бюджетът на проекта ще бъде разходван за закупуване на сценични костюми и тениски с логото на фестивала за всички участници. Освен това ще бъдат закупени витрини и пособия за изработване на кът с историята на фестивала и други материали, обезпечаващи организирането и провеждането на събитието.

От Община Тервел отправят благодарност за оказаната подкрепа към народните представители Йордан Йорданов и Даниела Димитрова.