Възпитаничка на Веселин Марков спечели сребро от боксов турнир в Белград

Златислава Чуканова от БК „Добруджа“ отстъпи пред бронзова медалистка от световно

Възпитаничка на Веселин Марков спечели сребро от боксов турнир в Белград

Състезателката на БК „Добруджа“ Златислава Чуканова достигна до сребърен медал в кат. до 54 кг на проведения в Сърбия силен международен турнир за жени „Белградски победител“. В столицата на западната ни съседка националката бе придружавана от личния си треньор в добричкия клуб Веселин Марков.



По пътя към финала 22-годишната боксьорка прекърши по убедителен начин с 5:0 съпротивата на представителки на Унгария и домакините от Сърбия. В спора за титлата Зл. Чуканова се изправи между въжетата срещу бронзовата медалистка от последното световно първенство в Индия – австралийката Кристи Харис. Въпреки че нашето момиче игра с контузия в дясната ръка, това не си пролича съществено на ринга, но в крайна сметка съдиите дадоха предпочитанията си с 2:3 гласа за по-опитната боксьорка от Австралия.

В. Марков заяви, че Зл. Чуканова е заслужавала победата и  леките съдийски неточности са повлияли върху крайният резултат. Златислава разполага с голям потенциал и качества, които очаквам да разгърне в пълна степен в най-скоро време на европейски и световни шампионати. В бъдеще тя вероятно ще премине в кат. до 51 кг, където също съм убеден, че ще се справи. След няколко дни тя ще се изявява с националния тим на турнир в Чехия, а след това следва участие с екипа на БК „Добруджа“ в ДЛОП – II кръг в Русе, сподели наставникът.