Братът на пребитото в добричка дискотека момче: Недопустимо е непълнолетен да бъде бит с такава жестокост

Говори братът на пребитото 16-годишно момче в дискотека в Добрич

Братът на пребитото в добричка дискотека момче: Недопустимо е непълнолетен да бъде бит с такава жестокост

“В събота срещу неделя вечерта отидох на дискотека с брат ми. Бях с него, защото той е на 16 години и аз съм негов придружител”, разказа за Добрич Онлайн 26-годишният Явор Чолаков. По думите му всичко е било нормално до момента, в който брат му е отишъл да поздрави свой приятел. 



“Не знам дали имаше сдърпване, но категорично нямаше силен физически контакт между брат ми и момчето, което отиде да поздрави. Имаше конфронтация от някакво друго момче на масата. Физически нямаше нищо. Охраната отиде и започна да налага брат ми. Той е на 16 години. Считам, че е недопустимо да дойдат двама, трима мъже с мъжка физика и да удрят някой без никаква причина”, каза Явор Чолаков. 

Той категорично заяви, че не се изкарва жертва и подчерта, че физически е добре, тъй като може да се пази. 

26-годишният мъж сподели, че охранителите  са го държали, докато бият брат му, за да не може да стигне до него. Виждал е как го удрят в лицето, което цялото било в кръв. 

“След като той започна да губи свяст и да пада, дойдоха и започнаха да бият мен. Удряха ме в главата отзад, докато се опитвах да изнеса брат ми от заведението. След като излязохме от дискотеката, имаше друга охрана. Те препречиха пътя. Вкараха брат ми в тоалетните и продължиха да го бият”, разказа Явор Чолаков. Според него охранителите са предприели това действие, защото там няма камери. По думите му лицето на 16-годишния му брат почти не се е виждало от кръв, когато е излязъл от тоалетната.

Явор е подал сигнал на 112, след като излeзли от сградата на дискотеката. “За първи път виждам без абсолютно никакъв физически контакт между двама човека, охранителите да хванат някой и да го бият. А брат ми е и непълнолетен”, допълни той.

Двамата са настанени в Неврохирургичното отделение в МБАЛ - Добрич. 


“Да гледаш как брат ти е на два метра от теб и го засипват с юмруци - това е отвратително. Устата му е подута, единият му зъб падна, на главата има сътресение и оток на мозъка, имаше и шум в ухото”, подчерта Явор. Той уточни, че е подал жалби и абсолютно всички институции са задействани. 

Той сподели още, че е чул различни версии, свързани с брат му. Една от тях е била, че той е консумирал повече алкохол, а друга, че е посегнал на охранителя. “Има свидетели, които са готови да застанат и да кажат, че това не е било така”, заяви 26-годишният мъж. 

Явор отправи апел към всички родители, чиито деца все още са непълнолетни, да не ги пускат вечер без придружители.

По случая е уведомен дежурният прокурор към РП Добрич. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР - Добрич.