С втори бронз се окичиха хандбалистите до 19 години

Добричките таланти финишираха трети и в първенството на страната

С втори бронз се окичиха хандбалистите до 19 години

С втори комплект бронзови отличия се окичиха хандбалистите на „Добруджа“ при юношите до 19 години. След като вече сториха това в турнира за Купата на България, добричките състезатели дублираха успеха и в първенството на страната. Най-добрите осем отбора у нас във възрастта си оспорваха призовите места и медалите през последните три дни в Благоевград.



В предварителната група „жълто-зелените“ се справиха с домакините от „Интер“ след 37:33 и „Фрегата“ /Бургас/ - 23:14, като загубиха единствено от бъдещия шампион от „Локомотив“ /Горна Оряховица/ - 21:34. В полуфинален сблъсък добруджанци отстъпиха с един гол разлика – 26:27 /11:15/ пред „Осъм“ /Ловеч/. В двубоя за третото място избраниците на треньора Георги Андреев спечелиха с 27:24 /12:11/ срещу „Спартак“ /Варна/. Златото и титлата стана притежание на хандбалистите на „Локо“ /ГО/ обърнали на финала с 22:17 /10:9/ връстниците си от „Осъм“ /Лч/. За най-добър защитник в турнира бе определен Илиян Денев от ХК „Добруджа“, който същевременно попадна в идеалната 7-ца на поста пивот.

Георги Андреев изрази известно съжаление, че тимът е изпуснал възможността да играе на финала. Срещу „Осъм“ се получи инфарктен мач с леки съдийски неточности в наш ущърб. Въпреки всичко момчетата показаха желание и старание за максимална изява, като занапред на тях ще се разчита и в мъжката формация на клуба, изтъкна селекционерът.