Държавен куклен театър "Дора Габе" представя спектакъла „Неродена мома“ на фестивал Турция

Екип на Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще представи България на международния форум за театрално изкуство за деца LITTLE LADIES, LITTLE GENTLEMEN, който започва на 23 април в турската столица Анкара.

Държавен куклен театър "Дора Габе" представя спектакъла „Неродена мома“ на фестивал Турция

Предвидени са шест представления на спектакъла „Неродена мома“, който е сред селектираните постановки от организаторите на петнадесетото издание на международния форум. Режисьор на спектакъла е Даниела Христова, сценограф - Наталия Гочева. Автор на музиката е композиторът Владимир Джамбазов.



Актьорите от Добрич - Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и Мария Генова, ще регистрират първо участие на ДКТ “Дора Габе“ на този фестивал. Кукленият театър от Добрич ДКТ “Дора Габе“ е вписал в международните си изяви участия в Измир, Бурса, Ескишехир, Мардин, Люлебургас, споделя директорът на културната институция Петър Петков, който ще се срещне с театрали в Турция за пореден път. Самият той е сред основателите на кукления театър в Люлебургас. В периода 2006 - 2012г. е режисирал седем куклени постановки за децата в Люлебургас, сред които „Слънчев лъч“, „Червената шапчица“, „Добро утро, лека нощ“.

В историята на фестивала „Малки дами, малки господа“, който е сред най-престижните в южната ни съседка, фигурират участия на артисти от повече от 40 държави. Международният форум ще продължи до 29 април.