Община Тервел организира фолклорен конкурс „С песните на Калинка Вълчева“

Тазгодишното издание на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „С песните на Калинка Вълчева“ ще съвпадне с рождения ден на именитата народна певица – 18 октомври.

Община Тервел организира фолклорен конкурс „С песните на Калинка Вълчева“

В състезанието могат да се включат участници без значение от тяхната възраст, разпределени в 4 възрастови групи: до 9 години, 10-14 години, 15-18 години, над 18 години. От 2012 г. е включена нова категория- за групови изпълнения.



Всеки от участниците трябва да представи по две песни до 8 минути, едната от които задължително е от репертоара на Калинка Вълчева, а другата- песен от добруджанската фолклорна област. Не се допускат изпълнения със сингбек.

Професионално жури, съставено от специалисти в областта на песенния фолклор с почетен председател Калинка Вълчева, ще оценява изпълнителите. Всички участници получават грамота, а излъчените на I, I, III място, както и носителят на специалната награда, получават Диплом и парична награда, осигурени от Община Тервел.

Заявки за участие за участие могат да бъдат подавани до 4 октомври 2019 г. чрез пощенско писмо- до адреса на Община Тервел: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №8, на e-mail: kultura_tervel@abv.bg, както и на тел. 05751/2075, вътрешен 135.