70 заявки за участие са подадени за поп-рок конкурса „Сарандев“

За 28-и път ще се проведе Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ в Добрич

70 заявки за участие  са подадени за поп-рок конкурса „Сарандев“

Изтече крайният срок за подаване на заявления за участие в конкурса. Постъпили са 70 заявки от над 20 населени места в България – Добрич, Разград, Бургас, София, Русе, Севлиево, Тутракан, Сливен, Долни Чифлик, Горна Оряховица, Варна, Ямбол, Търговище, Пловдив, Силистра, Балчик, Свищов и други, както и от представители на 6 държави - Украйна, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Гърция, Румъния.



В момента заявките се обработват и се прослушват демо-записите. Първият етап на конкурса ще приключи на 25 април, след което всички участници ще бъдат уведомени за резултата.

Журирането ще се проведе под председателството на известния български композитор, певец и инструменталист - Хайгашод Агасян. Представител на младежите в тазгодишното издание на конкурса ще бъде Славин Славчев, който се присъединява като член на журито и ще бъде гост-изпълнител в Гала-концерта на 17 май. Част от журито ще бъде и Николай Текелиев - журналист на БТА.

Припомняме, че Славин Славчев беше победител в третия сезон на “X Factor”, както и в музикалното предаване за имитации „Като две капки вода“. Младият талант е продължил своето развитие и е един от музикалните фаворити на България. 

Предстои да бъдат обявени и членовете на журито от чужбина.

Конкурсът ще се състои на 15, 16 и 17 май в Общинския младежки център в Добрич. За допълнителния заряд и свежо настроение ще се погрижат братята Пламен и Иво, които ще бъдат водещи.