Школата по изобразително изкуство при НЧ "Йордан Йовков 1870" представи изложба, посветена на пролетта

Арт галерията на Читалището посрещна родители и гости по повод изложбата живопис на Школата по изобразително изкуство с преподавател г-жа Румяна Стоянова. Изложбата е озаглавена „Цветя“ и представя над 70 рисунки.

Школата по изобразително изкуство при НЧ "Йордан Йовков 1870" представи изложба, посветена на пролетта



В експозицията участват най-младите художници на Школата на възраст между 6 и 12 години.

За посетителите на откриването, както и за младите таланти и ръководителя на Школата, беше подготвена и специална изненада – участие на театрална студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева. Актьорите представиха миниатюра по „Цветята на малката Ида“ на Х. Кр. Андерсен напълно в тон с проявата, като завършиха с поздрав и пожелания към възпитаниците на Школата за още много успешни изложби и спечелени конкурси.


Спазвайки традицията от последните няколко години, още тази седмица изложбата „Цветя“ ще бъде експонирана в сградата на Областна пощенска станция гр. Добрич, което ще предостави възможност на още по-голяма част от жителите на града да се насладят на картините на децата от Школата.

Изложбата „Цветя“ постави началото и на празничните прояви по случай 149 години Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“. През месец май културният институт предвижда още няколко събития, с които да отбележи своята годишнина.