Аграрната гимназия в Добрич с първа награда от Националното състезание "Млад фермер"

Професионалната гимназия по аграрно стопанство в град Добрич е шампион в тазгодишното издание на Националното състезание "Млад фермер", на което беше домакин.

Аграрната гимназия в Добрич с първа награда от Националното състезание "Млад фермер"


10-ото юбилейно състезание "Млад фермер" се проведе от 23 до 25 април в Добрич. В него премериха сили над 70 деца от 48 града от цялата страна в 6 дисциплини – „Електронен тест по безопасност на движението по пътищата”, „Разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури”, „Доене на крава”, „Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут”, „Резитба на нискостъблени лозя” и „Разпознаване на фуражи и фуражни добавки”.


На официална церемония по закриване на турнира в залата на х-л "България" бяха наградени победителите. Златото грабна отборът на Аграрната гимназия в Добрич, който беше домакин на състезанието. След него се наредиха ПГАТ "Цанко Церковски“ гр. Павликени - на второ място и ПГССЛП от гр. Карнобат, които спечелиха бронза.


Организатори на състезанието бяха Министерството на образованието и науката, Дирекция "Професионално образование и обучение", Регионалното управление на образованието – гр. Добрич, в партньорство на Аграрен университет – Пловдив.