Ученици от СУ “Димитър Талев“ представиха Великденски концерт

Ученици от СУ “Димитър Талев“ представиха Великденски концерт
Празничният Великденски концерт е бил по повод традиционните талевски празници и 31-ия патронен празник на учебното заведение.


В програмата участие са взели талантливи ученици от първи до трети клас. Те са показали своите музикални, танцови, театрални и рецитаторски способности. Концертът е целял да провокира интереса на учениците към самоизява и увереност в собствените си сили. На откриването на концерта са прозвучали известните български песни Празник, Лаленце се люлее  и Великденски яйца, вдъхновени от пролетта и предстоящите празници.


Учениците са чули изпълнения на музикални творби от Вебер и Гедике. Освен това са се насладили на иновативно представяне на народната приказка Дядо и ряпа и солово изпълнение на песента Свири, свири щурче.Друг акцент в концерта са били впечатляващите Танци на тролчетата, Куклите оживяват и Зумба танц.


Мажоретния състав на училището е представил италиански танц с терапевтично въздействие Тарантела и френския Кан кан. От СУ “Димитър Талев“ припомнят, че състава е спечелил първо място за характерни танци на  детския фестивал Бялата лястовица.Концертът е завършил с емблематичната песен Дано, дано и желанието на всички талевци да направят света по-добър и по-красив.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+