Приказно детско градче сътвориха в центъра на Добрич

Огромен интерес сред малки и големи предизвика арт-инсталацията в центъра града, която Общината подарява на децата на Добрич по случай пролетните празници.

Приказно детско градче сътвориха в центъра на Добрич



Тя представлява приказно градче, в което могат да бъдат открити много забавни неща. В този малък свят на вълшебството малчуганите ще открият каляската на Пепеляшка и кристалната пантофка, която тя е изгубила на бала у принца.



Децата могат да поиграят и да се снимат в прекрасния цветен дворец, или да се порадват на традиционните за Великден пъстри яйца, които са нашарени от ученици от 3 и 4 клас в СУ „П. Р. Славейков”, с преподавател Здравко Тошев. 


Десетки разноцветни чадъри образуват над приказното градче красива дъга. 


Сред малчуганите, които с огромен интерес и широка усмивка разглеждат инсталацията в центъра на града е и малката Вики. Тя сподели, че най-много й е харесала кристалната пантофка на Пепеляшка, а нейната майка каза, че това е една прекрасна инициатива, която радва жителите и гостите на града. 

След залез слънце, приказното градче става още по-вълшебно, защото засиява в ярки светлини.


Арт инсталацията  е посветена на пролетта и ще остане в центъра на град Добрич до средата на месец юни, когато посрещаме топлото лято.