12 565 годишни декларации са постъпили в офиса на НАП в Добрич

Успешно приключи данъчна кампания 2019 г.

12 565 годишни декларации са постъпили в офиса на НАП в Добрич

В офиса на НАП в Добрич са постъпили 12 565 годишни декларации към края на работния ден на 30 април, сочат данните на НАП. 6 757 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година по интернет с електронен подпис или персонален код. Последният добруджанец, подал декларацията си по електронен път, е декларирал доход от над 300 хиляди лева и е регистриран като земеделски стопанин. 677 физически лица са ползвали услугите на „Български пощи“, за да декларират доходите си за изминалата година, като се очаква по пощата да пристигнат и формулярите, изпратени в последния ден на кампанията.



От приходната агенция съобщават още, че през 2020 г. декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Тогава всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП в данъчните декларации на гражданите и те ще имат възможност да ги прегледат, коригират и допълнят при нужда.

„Все повече добруджанци се възползват от електронните услуги, предоставени от приходната агенция. През тази година всеки втори от тях е спестил от своето време и разходи и е предпочел дистанционната връзка с Агенцията. Нараства и броят на клиентите, ползващи физическите POS терминали, разположени в офиса, като от началото на година чрез тях са платени

над 1.2 млн. лв. данъци и осигуровки без такси“, коментира директорът на местния офис на НАП Димитър Димитров.