Над 100 борци мерят сили на тепиха в зала „Добротица“

С три медала се прибраха кадетите на СК „Добруджански юнак“ от шампионата в Сливен

Над 100 борци мерят сили на тепиха в зала „Добротица“

В ход е подготовката за шестото издание на международния турнир по борба за всички възрасти, организиран от СК „Добруджански юнак“. Заслужилият треньор и президент в добричкия клуб Петър Петров съобщи, че надпреварата стартира утре /4 май/ от 10,00 ч. на един тепих в зала „Добротица“. Умения в състезанието ще демонстрират таланти от групата на децата до юношите до 20 години, като липсват единствено мъже.



Очакваме в Добрич да се изявяват над 100 борци от областите Варна, Бургас, Шумен и Силистра, както и гости от Румъния. Касае се за 8-9 отбора, като в нашия състав влизат 35 състезатели. За най-добрите в отделните категории са осигурени медали /златен, сребърен и два бронзови/, а също купи за най-резултатен и най-техничен борец в съответните възрасти. Надяваме се да се получи празник на спорта, като очакваме любителите на борбата от Добрич и областта да дойдат и да подкрепят младите надежди. Входът за зрители е свободен, обяви клубният шеф.

Междувременно в Сливен се проведоха схватките от държавния лично-отборен шампионат за кадети /до 17 год./ в свободния стил, където представителите на СК „Добруджански юнак“ спечелиха три медала. Със сребро в кат. до 92 кг се окичи Кристиян Димитров, който на финала отстъпи с 2:3 точки, след като водеше с 2:1, пред Иоан Карамфилков „Армеец-ЦСКА“ /София/. Въпреки това добричлията попадна в националния отбор и идната седмица ще участва с „трикольорите“ на турнир в Румъния. Също до сребро достигна Веселин Василев /кат. 110 кг/, загубил на финала от Георги Иванов – „Димитровград“. С бронз в тази категория остана друг добруджанец – Матей Стоянов. Медалистите се подготвят под ръководството на Петър Петров.

До петата позиция в града под Сините камъни достигна Светослав Йорданов /65 кг/. Негов наставник е Драгомир Стойчев, който заедно с Ангел Тодоров ще води националния тим за юноши до 20 години на стартиращия днес в Букурещ /Румъния/ турнир "Димитру Пирволетску и Василе Йорга". Надпреварата в северната съседна държава приключва в неделя.