Алексей Петров се обяви срещу шистовия газ

Кандидатът за президент Алексей Петров се срещна със симпатизанти в Добрич.

Алексей Петров се обяви срещу шистовия газ

Хората трябва да знаят какво предстои да се прави, заяви Алексей Петров във връзка с проучванията и добива на шистов газ в Североизточна България от американската фирма Шеврон. Той отбеляза, че сегашното управление е дошло на власт с обещанието, че ще защитава националните интереси и ще провежда прозрачна политика, но същевременно хората не са информирани за добива на шистов газ.


 

Щом тази технология е забранена в страни като Франция, това означава, че рискове има, коментира кандидатът за президент Алексей Петров. Става дума за интереси и много пари, допълни той разсъжденията си относно допускането на Шеврон да добива шистов газ в България.

 

Алексей Петров призова гражданите към по-голяма активност за да бъде спряна сделката с Шеврон преди американците да са започнали да инвестират в България, защото след това ще влезем в капана на АЕЦ Белене.

 

Гордея се с активността на добруджанци, заяви на срещата в Добрич Душана Здравкова - член на екипа на кандидат президента. Над 8 хиляди подписи срещу шистовия газ са събрани досега. Петицията ще бъде внесена в Европарламента.