Новият кмет на село Карапелит положи клетва

Новоизбраният кмет на с. Карапелит Георги Петков положи клетва да спазва Конституцията и законите на страната, да се ръководи от интересните на гражданите и да работи за тяхното благоденствие.

Новият кмет на село Карапелит положи клетва



По Закона за местното самоуправление и администрациятой е временно назначен от Общинския съвет да изпълнява функциите на кмет с всички правомощия до редовните избори през есента.  

Припомняме, че поради влязла в сила присъда за документна измама предишният кмет на селото Иван Стоянов беше предсрочно освободен. Той беше осъден да не заема държавна или общинска длъжност за срок от 2 години.

Новият кмет на с. Карапелит беше избран след проведен таен вот на последното заседание на Добрички общински съвет. Георги Петков беше предложен от групата на БСП.  

Той е роден на 18 май 1969 година в Добрич, основното си образование завършва в с. Карапелит, след това продължава в Сержантското военно училище в Горна Оряховица. От 1987 година работи в системата на МВР, като е заемал различни длъжности по специалността си в редица гарнизони. През 2004 година кандидатства в конкурс, обявен от ОД на МВР Добрич и е назначен на работа в Първо районно управление като полицай – охрана на обществения ред. От 2008 година досега е младши полицейски инспектор към т.н. „Квартални полицаи” на територията на град Добрич. Семеен е, с две деца.

„Вярвам, че новият кмет на с. Карапелит ще взима правилни решения, ще намери верния път и ще вложи цялата си енергия, добронамереност и отговорност в своята работа”, каза председателят на Добричкия общински съвет инж.Пламен Станчев. Той пожела на Георги Петков добро здраве, ползотворна и спорна работа в интерес на жителите на селото.