Без притеснения срещу „Локо“ /Вн/ излизат хандбалистите

Първата битка за титлата в „А“ РХГ при мъжете е в морската столица

Без притеснения срещу „Локо“ /Вн/ излизат хандбалистите

Титлата при мъжете в „А“ РХГ за трета поредна година ще се решава между отборите на „Локомотив“ /Вн/ и „Добруджа“. С положителен баланс от двубоите са варненци, като именно поради тази причина „жълто-зелените“ са амбицирани да нарушат негативната тенденция. Според регламента, новият шампион ще бъде определен в плейофни битки във формат 2 от 3, започващи утре /4 май/. Първият мач от Суперфинала е в зала „Владислав“ в морската столица от 14,00 часа.



Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев заяви, че настрението в отбора е добро и избраниците му ще излязат без притеснения срещу „железничарите“. Хандбалистите от двата състава се познават повече от добре, защото в съперниковите редици има около 8-9 състезатели, които са играли в Добрич, а за други той е роден град. Положителното при нас е, че нямаме сериозно контузени играчи, за част от които това ще е пореден финал в кариерата. Надявам се да направим добър мач и да извлечем позитиви преди домакинската среща в зала „Русалка“, изрази оптимизъм селекционерът.

В допълнение Г. Андреев каза, че не трябва да се отделя прекалено голямо внимание на положителната статистика от последните двубои, която е в полза на варненци, защото се касае за три плейофни битки, различни от тези през редовния сезон. Доказали сме, че можем да играем успешно на финали и при мъжете и при юношите, така че, това не е нещо извънредно за клуба. „Локомотив“ /Вн/ разполага с обигран състав с добри изпълнители и на всеки един състав у нас е трудно да му се противопостави, особено в неговата зала. Определяща все пак е моментната форма и психологическата настройка, като твърдя, че нашите хандбалисти имат своите достойнства, а и неслучайно „Добруджа“ за девети път ще спори за златните медали в първенството, заключи клубният шеф.

Вторият мач от серията е насрочен за 12 май /неделя/ от 15,00 ч. в Добрич. Ако се стигне до трета среща, тя ще бъде във Варна - заради по-предното класиране на „Локомотив“ през редовния сезон.