Славейковци показаха силни математически умения на състезание

Славейковци отново са показали отлични математически умения и заслужено са окупирали челните места във Великденско математическо състезание.

Славейковци показаха силни математически умения на състезание

Най-силното представяне е било на второкласниците и шестокласниците, съобщиха от учебното заведение.



В призовата шестица на втори клас са се наредили петима възпитаници на СУ „П. Р. Славейков“. На първо място се е класирал Теодор Ковачев, с 53 точки. Втори е станал Витомир Тодоров с 49 т., следван от Иван Киров с 45 т. Крум Сърбов се е наредил на четвърта позиция, а Петър Трошев на шеста.

При третокласниците лидер в класирането е станал Николай Атанасов, а Петър Василев е получил трета позиция.

Четвъртокласниците също са записали отлично представяне. Ана-Мария Тончо Добрева е оглавила класацията, следвана от Йоан Димитров. Александър Атанасов се е наредил на шеста позиция.

Димитър Жеков от пети клас е заел почетното трето място сред връстниците си.

Изключително силно са се представили учениците от шестите класове. Ралица Валентинова Йорданова е лидер, с 61 точки. На трето място се е класирала Кристина Кирилова, Ивана Христова и Младен Недев са поделили четвъртото място, а Александър Леков се е класирал шести.

При най-малките – първокласниците, Доменик Георгиев е станал четвърти.

Класиралите се до петнадесето място са спечелили точки за областната ранглиста, както следва: първо място - 20 точки, второ - 18, трето - 16, четвърто - 14, пето - 12, шесто – 10 и т.н.