Първата битка, но не и войната, загубиха хандбалистите

„Локомотив“ /Вн/ - „Добруджа“ – 28:25 /12:12/

Първата битка, но не и войната, загубиха хандбалистите

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ изигра един от най-силните си мачове в тазгодишното първенство в „А“ РХГ. Това стана във Варна в залата на действащия шампион „Локомотив“ в Суперфинала за определяне на носителя на титлата. Домакините от морската столица надделяха с 28:25, като на почивката резултатът бе равен – 12:12. Добричлии допуснаха съперника да изравни при последната си атака, като преди това изпуснаха да дръпнат с два гола разлика.



Това все пак стана в началото на втората част, когато „жълто-зелените“ отново диктуваха ситуацията на игралното поле. Десет минути преди края резултатът бе равен – 20:20, след което последва лек спад в изявите на добруджанци, последван от няколко грешки. „Железничарите“ се възползваха от това и поведоха, като с всяка изминала минута ставаше все по-трудно на гостите да достигнат до обрат, а при последната сирена варненци приключиха двубоя с три гола разлика.

Следващата среща от серията /играе се до 2 победи от 3 мача/ е в зала „Русалка“ на 12 май. Най-резултатни за добричлии в мача бяха Александър Димитров и Йордан Михайлов, приключили с по 8 попадения на сметката си. Силно присъствие на вратата на „Добруджа“ имаше Емил Иванов, който от четири последователни 7-метрови хвърляния на съперника, отрази три от тях.

Президентът и ст. треньор в добричкия клуб Георги Андреев даде висока оценка за представянето на всички състезатели. Момчетата показаха хъс, самочувствие и отборен дух, като играха като равен с равен в залата на „Локо“ /Вн/, който не познава загубата у нас повече от две години. Само можем да съжаляваме, че изпуснахме своите моменти да наложим волята си и покачим комфортно в резултата. Справихме се чудесно в защита и като цяло се получи интерес двубой за публиката, защото през повечето време играта вървеше гол за гол. Ако подходим по същия начин в нашата зала, не се съмнявам в успеха, коментира Георги Андреев.

„Добруджа“ игра в състав: Ем. Иванов, Ил. Илиев, Й. Михайлов - 8 гола, Ст. Стоянов - 2, М. Нейчев - 2, Ал. Димитров - 8, Пр. Русенов - 4 /Г. Рамадан, В. Петров, Яв. Николов, Ст. Евтимов - 1/.